Running Therapie

Psychiater Bram Bakker is de grondlegger van running therapie in Nederland. Bram heeft in zijn boeken aangetoond dat running therapie een geschikte methode is voor mensen met:

 

- Stemmingsstoornissen

- Angststoornissen

- Somatoforme stoornissen

- Schizofrenie en andere psychotische stoornissen

- Persoonlijkheidsstoornissen

- Aspecifieke lichamelijke klachten

- Stress

- Vermoeidheid

- Slaapproblemen

- Agressie/impulsiviteit

- Middelenmisbruik

- Hyperactiviteit

- Seksuele problemen

 

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar het effect van sporten en bewegen voor het brein en door deze studies weten we dat bewegen en sporten veel psychische klachten beheersbaar maken of zelfs doen verdwijnen.

Vanaf januari 2023 biedt GGZ Boxing ook running therapie aan. Dit gaat onder leiding van Luuk Dogger. Luuk doet al vanaf 2018 aan hardlopen en is ooit begonnen met een ¼ marathon in Rotterdam na een afval traject van 113 kg naar 69 kg waarbij hij later ook zijn laatste medicatie gestaakt heeft. Daarnaast heeft Luuk ervaring met hardlopen in het buitenland. Zo liep Luuk de Halve Marathon in: Barcelona, Parijs en München allemaal binnen een streeftijd van 02:00:00.

Wil jij ook een doel stellen of heb je een ambitie?!? Heb je een van genoemde diagnose(s) of herken je jezelf in een van genoemde ziektebeelden?!? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

Deelnemen aan de running therapie vanuit GGZ Boxing gaat samen met de mogelijkheid om deel te nemen aan een kleine marathon. Samen met Luuk en groepsgenoten ga je dan trainen en opbouwen om aan deze ¼ marathon mee te doen.

Vanaf januari 2023 gaat Luuk trainen voor de 1/4 marathon op 16 april 2023 te Rotterdam. En jij kan daaraan meedoen! Dit pakket bestaat uit 5 wekelijkse trainingen en deelnemen aan de marathon. De kosten hiervan zijn €100,-. Dit is inclusief de inschrijving voor de marathon.

 

Heb je interesse gekregen in de running therapie? Neem contact op via dit formulier: