Running Therapie

Psychiater Bram Bakker is de grondlegger van running therapie in Nederland. Bram heeft in zijn boeken aangetoond dat running therapie een geschikte methode is voor mensen met:

 

- Stemmingsstoornissen

- Angststoornissen

- Somatoforme stoornissen

- Schizofrenie en andere psychotische stoornissen

- Persoonlijkheidsstoornissen

- Aspecifieke lichamelijke klachten

- Stress

- Vermoeidheid

- Slaapproblemen

- Agressie/impulsiviteit

- Middelenmisbruik

- Hyperactiviteit

- Seksuele problemen

 

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar het effect van sporten en bewegen voor het brein en door deze studies weten we dat bewegen en sporten veel psychische klachten beheersbaar maken of zelfs doen verdwijnen.

Vanaf januari 2023 biedt GGZ Boxing ook running therapie aan. Dit gaat onder leiding van Luuk Dogger (geb. 1985). Luuk doet al vanaf 2018 aan hardlopen en is ooit begonnen met een ¼ marathon in Rotterdam na een afval traject van 113 kg naar 69 kg waarbij hij later ook zijn laatste medicatie gestaakt heeft. Daarnaast heeft Luuk ervaring met hardlopen in het buitenland. Zo liep Luuk de Halve Marathon in: Barcelona, Parijs en München allemaal binnen een streeftijd van 02:00:00.

Wil jij ook een doel stellen of heb je een ambitie?!? Heb je een van genoemde diagnose(s) of herken je jezelf in een van genoemde ziektebeelden?!? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

 

Heb je interesse gekregen in de running therapie? Neem contact op via dit formulier: