Kickboksend groeien

Kickboksend groeien is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van onze jonge deelnemers kan beantwoorden, zoals bijvoorbeeld bij traumaverwerking, het vergroten van assertiviteit en dergelijke.

 
GGZ Boxing heeft dit aanbod speciaal voor kinderen die hoog sensitief zijn en/of kampen met psychische problemen.

 

Het programma biedt verschillende kickboksspellen en kickbokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden. Door de aangeboden kickboksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt kickboksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de jonge deelnemers om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken. Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar GGZ Boxing voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken.

 

GGZ Boxing behandelt kinderen met bijvoorbeeld anorexia, autisme en slachtoffers van misbruik. Ook de eerste kinderen die PTSS (posttraumatische stress-stoornis) hebben overgehouden aan de toeslagen affaire worden bij GGZ Boxing getraind.

Sinds 2023 kijken we tijdens de intake ook of Superhelden Therapie bij jou past en integreren we dit eventueel in jouw sessies.

 

Voor kinderen van 8-13 jaar is er de groepsles. Voor kinderen van 13 jaar en ouder zijn er de individuele sessies.

Mentale weerbaarheid

Fysieke weerbaarheid

Emotionele weerbaarheid

Vergroten van het zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfbewustzijn

Instellingen en organisaties die kinderen al doorverwijzen naar GGZ Boxing zijn o.a.:

- Yulius GGZ

- Sophia kinderziekenhuis, afdeling seksueel geweld

Wil je reviews lezen van ouders wiens kinderen het 'Kickboksend Groeien' hebben gevolgd bij GGZ Boxing? Klik dan hier!