F.A.Q. [Frequently Asked Questions]

1) Vallen de lessen van GGZ Boxing onder de noemer 'Therapie', ja of nee?

Het antwoord is ja én nee. Ik ben een officiële kickbokstherapeut en de individuele lessen kickbokstherapie vallen hier wel onder.

De groepsles Parkinson Boksen wordt nog niet als zodanig erkend.

De groepsles cardiokickboksen heeft zeker een therapeutisch klimaat, maar de zorgverzekeraar ziet dit anders. Voor mijzelf geldt altijd dat een trainingsessie (wanneer ik zelf dus geen les geef) voor mij therapeutische waarde heeft in de sferen van het plaatje hier rechts in beeld, maar dat is het label wat ik er dan zelf aan hang. De instructeur heeft dan niet het doel therapie te geven. Desondanks geldt het voor de groepslessen cardiokickboksen van GGZ Boxing uiteraard wel dat niet zomaar iedereen dit kan doen als instructeur en de doelgroep niet zomaar een standaard training kan ondergaan, dus dat maakt de groepslessen van GGZ Boxing in ieder geval wel van specialistische, agogische waarde.

2) Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

Jazeker; er zijn een aantal zorgverzekeraars die de kickbokstherapie van GGZ Boxing tegemoetkomen. Klik hier voor meer informatie.

 

3) Kunnen kinderen ook terecht bij GGZ Boxing?

Jazeker! Sinds april 2022 kan dit binnen het concept van 'Kickboksend Groeien'. Meer weten? Check deze pagina.

 

4) Heeft GGZ Boxing een Algemene Verordening Gegevensbescherming?

Yes, als therapeut ben ik zelfs verplicht deze te hebben. Je vindt deze op een subpagina door hier te klikken.

 

5) Heeft GGZ een klachtenprocedure?

Yes, ook die ben ik verplicht te hebben. Ik ben aangesloten bij het GAT - Geschilleninstantie Alternatieve Zorg. Klik hier voor de website.

 

6) Kan ik een keer komen kijken?

Nee. Kijken = meedoen. Dat kan bij de groepslessen cardiokickboksen en parkinson boksen. Kom een gratis proefles doen! Je mag je behandelaar of begeleider meenemen zelfs!

Kijken bij een individuele sessie kan niet. Dat is therapie, behandeling van iemand en daar zijn geen kijkers bij toegestaan.

 

7) Is er een wachtlijst?

Niet meer! We hebben de wachtlijst na 3 jaar hard werken weggewerkt. Wel neemt sinds 2024 de aanvraag voor kinderen hard toe, dus het is goed om dit even te checken bij ons als je wilt weten waar je aan toe bent.

 

8) Welke bokshandschoenen koop ik en waar moet ik op letten?

GGZ Boxing heeft sowieso leenhandschoenen voor de eerste keer. Wanneer je weet dat je verder wilt met deze sport is het wijs om eigen bokshandschoenen aan te schaffen. Waar je dan op moet letten en wat onze adviezen zijn wordt uitgelegd in deze video:

 

© Bert Seinstra