GGZ-Boxing: Onze missie, visie & doelstelling

© Bert Seinstra

De betekenis van de term ‘gezondheid’ volgens de W.H.O. (World Health Organisation) is een lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden en de term ‘ziekte’ betekent strikt genomen dat er sprake is van een gebrek aan welbevinden in (minimaal) een van deze drie facetten. Wanneer een van deze drie facetten uit balans is, heeft dat negatief effect op de andere facetten.


GGZ Boxing is een organisatie die erop gericht is om deze balans te helpen herstellen. Medicatie kan ondersteunend zijn in de behandeling waarin het optimaal dagelijks functioneren in de maatschappij het doel is, maar medicatie dempt soms alleen de symptomen en pakt niet de onderliggende oorzaak aan of het helpt onvoldoende. Medicatie is ook niet ontworpen om er de rest van je leven afhankelijk van te blijven.

 

Praten over problemen kan zeker helpen in het erkennen en onder ogen komen van eigen problemen, maar veel mensen hebben meer nodig dan alleen praten en vinden bij GGZ Boxing lichaamsgerichte therapie die bestaat uit kickboksen, psycho-educatie en eventueel zelfs EMDR om de opgestapelde nare ervaringen te helpen om verplaatst te worden in hoofd, lijf en leden waardoor de nare lading afneemt en het neutrale herinneringen worden.

 

 

De kwaliteit van leven neemt hierdoor toe en de afstand tot de arbeidsmarkt wordt hierdoor ook zeker kleiner gemaakt.

 

Mensen helpen om (opnieuw) in hun kracht komen te staan op deze vlakken is ons doel. Van nature heeft de mens de potentie zich zoveel mogelijk te genezen bij ziekte en GGZ Boxing helpt mensen hierin. Daarom is onze manier van werken holistisch.

 

GGZ Boxing biedt groepslessen ‘Cardiokickboksen’ in een therapeutisch klimaat en ‘Parkinson Boksen’, maar ook zeker individuele sessies ‘Kickbokstherapie’, ‘Kickboksend Groeien’ en sinds 2023 zelfs ‘Kickbokstherapie met EMDR’.

Kickboksen is zeer geschikt voor deze doelgroep. Zoals bij iedere sport geldt ook hier: even uit het hoofd en meer in contact met het lichaam. Door gebruik te maken van kickbokstechnieken is er meer aandacht voor coördinatie van het lichaam, balans en een juiste houding. Het is zowel een geschikte vorm als dagelijkse sport als weerbaarheidstraining. Jezelf tegenkomen in deze vorm van sport, je krachten en talenten leren kennen alsook waar je grenzen liggen en leren daar niet voorbij te gaan, voor jezelf op te komen en niet het onderspit te hoeven delven.

Het dagelijks leven verloopt ook niet zonder slag of stoot, in figuurlijke zin gesproken: kickboksen is een goede metafoor wat betreft verdedigen, inschatten, incasseren en actief instappen. Het heeft veel te maken met assertiviteit. Daarom heeft het kickboksen een groeiende positieve invloed op zowel lichaam als geest.

 

GGZ Boxing: Kans van slagen!

 

Zie ook:

Onze eigendraadse visie op autisme

Superhelden Therapie

Waarom wij cosplay bemoedigen