Kickbokstherapie & EMDR

"EMDR is een krachtige methode om de impact van nare gebeurtenissen te verminderen. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van angst, verdriet, schaamte of schuld. Je kunt je weer vrijer voelen en meer genieten van het leven."

~ Francine Shapiro, grondlegger van EMDR.

 

Sinds januari 2023 is het bij GGZ Boxing ook mogelijk om kickbokstherapie in combinatie met EMDR voor traumaverwerking te volgen. Op deze pagina lichten we toe wat dat inhoudt.

Wanneer onze zintuigen nare ervaringen waarnemen, worden deze herinneringen onder andere opgeslagen via de amygdala. Als er teveel in korte tijd gebeurt, stapelen de nare ervaringen zich op en zakken niet verder weg. Deze opeenstapeling zorgt voor een verhoogde staat van spanning en stress en is een voedingsbodem voor posttraumatische stress-stoornis.

 

EMDR (Eye Movement Desenzitation Reprocessing) is een toegepaste, effectieve therapie die al voor veel mensen bekend is. Hierbij helpen we de nare lading die gekoppeld is aan de herinnering te verplaatsen van de amygdala en de hippocampus naar de neo-cortex, waardoor de lading afneemt en de herinnering een neutrale herinnering wordt.

In combinatie met kickbokstherapie is dit goud waard.

 

Bij GGZ Boxing kun je deze unieke combinatie van therapie volgen.

Heb je last van een nare lading als je een aan een bepaalde herinnering terugdenkt? Wil je graag de negatieve lading van die herinnering neutraliseren? Dan kan kickbokstherapie met EMDR jou zeker helpen!

Als de onzichtbare draden van jouw levensweb op een dag plots zichtbaar worden, dan begrijp je pas waarom deze poppetjes steeds aan het dansen waren rondom jou.

En dan…

Vanaf die dag krijg jij de touwtjes in handen en lach jij je te pletter van ’s morgens tot ’s avonds voor de rest van jouw verder gelukkige leven.

~ Paul Liekens

EMDR kan ook goed helpen bij angsten en fobieën. Angst is besmettelijk: soms nemen we het over van iemand anders.

 

Angst voor de toekomst, een doemscenario voor een 'worst case scenario'. 

Of een gerichte angst voor een object of handeling, oftewel een fobie.

 

Herken jij dit? Wil je daar nu iets aan gaan doen?

Neem dan nu contact op!

Reviews van mensen die deze combinatie hebben ervaring bij GGZ Boxing lees je hier.

Ben je zelf een professional en benieuwd naar onze unieke, succesvolle en effectieve werkwijze? Klik dan hier.