Home » GGZ-Boxing » Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

De weerbaarheidstrainingen van GGZ Boxing vallen onder de categorie psychosomatische therapie. De werkwijze hiervoor is ontwikkeld door een team bestaande uit een psycholoog, een master of science, een postdoctoraal onderzoeker, een lector bewegen, gezondheid & welzijn, een adjunct hoogleraar faculteit gedrags & maatschappijwetenschappen, een psychomotorisch therapeut en een kickbokstrainer.

 

GGZ Boxing heeft deze werkwijze toevertrouwd gekregen en behandelt mensen al sinds september 2019 volgens deze richtlijnen.

 

GGZ Boxing biedt twee pakketten voor deze therapie.

 

Pakket 1 is het volledige pakket van 16 lessen. Dit pakket is vooral geschikt voor mensen zonder kickboks ervaring. In deze individuele lessen leer je de basistechnieken van het kickboksen met een vertaalslag naar persoonlijke gesprekken.

 

Pakket 2 bestaat uit 10 lessen. Dit pakket is voor mensen die het kickboksen al onder de knie hebben, maar een hulpvraag hebben voor het kickboksen in combinatie met de therapie van GGZ Boxing.

 

Wat bieden beide pakketten? Je leert in beide pakketten meer voor jezelf op te komen. Je grenzen (h)erkennen en ook aangeven, het herkennen van dreigend gedrag bij anderen, je krijgt inzicht in hoe je overkomt op anderen en je leert om te gaan met agressie.

 

In deze pakketten leer je ook oefeningen om elementen uit je verleden los te laten (kracht & gedrevenheid vanuit negativiteit) alsook om een doorbraak te bereiken om je gewenste doel(en) in het leven te gaan behalen (kracht & gedrevenheid vanuit positiviteit).

 

Wat ook genoemd dient te worden, is dat GGZ Boxing aan het einde van je therapie met je mee denkt over het vervolg. Dankzij mijn uitgebreide netwerk in de regio kunnen we samen kijken naar wat jij wilt na deze therapie om verder te gaan met deze sport en kan ik je introduceren bij een bestaande sportschool waar kickboksen wordt aangeboden.

 

GGZ Boxing heeft inmiddels al vele mensen op deze manier mogen helpen.

 

Enthousiast geworden? Neem contact op!

© Bert Seinstra