Kickboksend Groeien (groepsles)

Kickboksend Groeien is een groepsles wat de hulpvraag van onze jonge deelnemers kan beantwoorden, zoals bijvoorbeeld bij traumaverwerking, het vergroten van assertiviteit en dergelijke.

GGZ Boxing heeft dit aanbod speciaal voor kinderen die hoog sensitief zijn, een vorm van autisme hebben en/of kampen met psychische problemen.

Het programma biedt verschillende kickboksspellen en kickbokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden.

Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt kickboksen als pedagogisch middel gebruikt. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar GGZ Boxing voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken.

 

De groepsles is voor de leeftijden van 8 tot 13 jaar en bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Het is om de week op zaterdagochtend van 11-12 uur.

 

Meer informatie gewenst? Neem contact op!