Reviews Kickbokstherapie

In september 2022 zijn we begonnen met het opnieuw contact leggen met mensen die de kickbokstherapie bij GGZ Boxing hebben gevolgd. Hierbij vragen we hoe het nu met ze gaat en of ze een review zouden willen schrijven. Als mensen dat doen, kan dit anoniem op deze pagina geplaatst worden.

Deze review kwam donderdag 22 september 2022 binnen:

"Mathijs weet tijdens de therapie niet alleen de bewuste problematiek aan te pakken, maar zet tegelijkertijd de onbewuste ik aan het werk. Hierdoor merk je eigenlijk pas achteraf hoeveel je hebt geleerd en wat de therapie met je gedaan heeft. Hij weet je zó te triggeren dat het eigenlijk niet mogelijk is om sociaal verantwoorde antwoorden te geven, waardoor het heling proces diep tot de kern kan gaan". 

 

Heb jij de kickbokstherapie gevolgd bij GGZ Boxing en wil je jouw review hier delen? Dan kun je dat via onderstaand formulier doen!

- Uw e-mail adres wordt niet zichtbaar gepubliceerd.

- Liever anoniem blijven? Vul dan bij naam 'Anoniem' in.

- Uw gegevens worden verder niet opgeslagen en alleen gebruikt voor het verwerken van uw reactie. Uw gegevens worden niet aan anderen doorgegeven en evenmin voor andere doeleinden gebruik.

Reactie plaatsen

Reacties

Anoniem
9 maanden geleden

Tijdens het herstel van een burn-out ben ik aan de slag gegaan met kickbokstherapie bij Mathijs en dat is erg goed bevallen.
De combinatie van fysieke en mentale oefeningen heeft ervoor gezorgd dat ik veel stappen heb kunnen maken, zowel binnen het herstel van de burn-out als daarbuiten. Mathijs gebruikt algemene handvatten uit de psychologie en neemt daarnaast uitgebreid de tijd voor persoonlijke vraagstukken, wat maakt dat ik de kickbokstherapie aan iedereen zou aanraden.

Anoniem
9 maanden geleden

Dankzij de weerbaarheidstherapie van Mathijs heb ik een aantal doelen gehaald die ervoor zorgen dat ik meer zelfvertrouwen heb, fysiek fitter ben en meer inzicht heb in mijn persoonlijke problematiek. Met iedere sessie behandelden wij theorie uit psychologie om dit vervolgens te koppelen aan fysieke oefeningen. Het voornaamste inzicht wat ik hieruit heb gehaald is het besef dat ik meer controle heb over mijn leven dan ik mijzelf heb wijsgemaakt vanuit een slachtoffer-rol. Dit heeft geleidt tot een meer assertieve houding m.b.t. het aanpakken van issues en het zetten van stappen die ik lange tijd heb uitgesteld. Kortom het is een uitstekende custom-made therapie met een ervaren en integere therapeut waar iedereen wat aan kan hebben.
Bedankt Mathijs!

Anoniem
een jaar geleden

Ik zou kickbokstherapie bij Mathijs zeker aanraden. Waarom? Omdat het een ervaringsgerichte manier van leren is waardoor dingen beter beklijven. Het lichaam als ingang in plaats van het hoofd, doen in plaats van praten over. Na jarenlang voornamelijk gepraat te hebben over had ik veel inzichten, ik snapte het allemaal wel maar ik had nog geen andere ervaringen en er veranderde niks.
Ik denk dat dit de kracht van GGZ boxing is: het ervaringsgericht leren, doen in plaats van denken, directe feedback krijgen in het moment, ervaren dat het ook anders kan, dat je kracht in je hebt, daadwerkelijk voelen wat bepaalde oefeningen met je doen. Dat beklijft veel beter dan inzichten op cognitief vlak, is mijn ervaring, omdat een ervaring het vertrouwen geeft om op voort te borduren. Het is heel dichtbij en tastbaar en geeft daarmee een haalbaar perspectief, iets om op terug te vallen.
Mathijs is een integer, professioneel, ruimdenkend, zeer toegewijd en positief persoon die er helemaal voor je is. Wat ik leuk vind is zijn eclectische manier van werken: de verschillende werkvormen en psycho-educatie voegden voor mij echt wat toe en maakte de sessies afwisselend, leuk en leerzaam. Ik voelde me gezien en niet beoordeeld maar geaccepteerd. Dat heeft me gesterkt in dat ik oké ben zoals ik ben. Mijn doel was om mijn kracht te voelen en dat is gelukt.
Dank je wel Mathijs

The Mighty Lion
2 jaar geleden

Hierbij wil ik jullie beide nogmaals bedanken voor jullie ondersteuning bij mijn traject. In mijn jeugd heb ik meerdere trauma's opgelopen. Ik voelde me hierdoor gebroken. Vanaf mijn 15de ben ik bezig om mezelf te helen. Het is een langdurig proces geweest. Maar iets wat kapot is geweest, wordt nooit meer helemaal heel. In Japan hebben ze een kunstvorm Kintsugi genaamd. Dat is een kunstvorm waar ze scherven en breuken herstellen, door ze met gouden lijm te verbinden. De Japanners gaan ervan uit dat het omarmen van imperfectie juist schoonheid benadrukt. Ik heb dit nooit helemaal begrepen tot nu.
Voor mij is de weerbaarheidstraining voor de gouden lijm geweest. Het heeft mij geleerd om mijn 'onvolkomheden' te verwelkomen en te accepteren. Door de weerbaarheidstraining voel ik me sterker, krachtig en zelfverzekerder. Eindelijk na bijna 25 jaar heb ik innerlijke rust gevonden en kan ik mezelf accepteren voor wie ik ben. Bedankt hiervoor!

Het is misschien niet echt een evaluatie, maar wel uit mijn hart geschreven.

Anoniem
2 jaar geleden

Ik was op zoek naar weerbaarheidstherapie, toen ik op de website van ggz boxen belandde, was ik gelijk enthousiast. Sport en therapie combineren leek mij wel wat. Tijdens de tien lessen heb ik veel over mezelf geleerd, theorie om bepaalde situaties en automatisme te begrijpen en kennis gemaakt met kickboxen. Ik merkte dat ik het boxen leuk begon te vinden en daarnaast ben ik zelfverzekerder geworden en weerbaarder. Ik vond het goed hoe Mathijs elke les theorie combineerde met het aanleren van boxen. Ik moest dit toepassen op mezelf wat ik confronterend vond, maar ik kon er daardoor wel gelijk aan werken. Ik ben enorm blij dat ik de therapie heb gevolgd!

Anoniem
2 jaar geleden

Klachten als depressie/angsten/boosheid en verwerking van specifieke situaties gingen een stuk beter mbv de therapie. Zit veel beter in mijn vel en bekende klachten herken ik eerder waardoor ze minder zwaar vallen en korter aanhouden.

Anoniem
2 jaar geleden

Via internet terecht gekomen bij GGZ Boxing. Daarna via mail contact opgenomen. Eerste les een hele fijne introductie met de sport en behandeling gehad. Deze heeft mij bewuster gemaakt van mezelf en wat ik als persoon fijn en prettig vind om te functioneren.