Boek "De Kickbokstherapeut"

De helende kracht van vechtsport.
Een belangrijke boodschap over kickboksen als behandeling
.”
~Frank Loeffen, sportarts

"Dit boek geeft mij aansluiting en nieuwe inzichten om de passie voor het kickboksen te kunnen combineren met mijn werkzaamheden binnen de ggz."
~ Mike de Snoo, kickbokser en GGZ-begeleider

"Als opkomend vechter heb ik gewerkt met alternatief gestrafte jongeren. Ik zag wat een goede uitwerking kickboksen op hen had en weet zeker dat deze groep niet de enigen zijn die die hier baat bij hebben, maar zeker ook mensen met psychische problemen die op deze manier agressie/frustratie/spanning kunnen laten wegzakken.
Dit boek is hierom een mooi initiatief!!"
~ Ernesto Hoost, meervoudig kampioen kickboksen

 

Samenvatting:

Kickbokstherapeut worden. Zou jij dat willen? Zo ja, hoe word je dat dan? Mensen met psychische problemen helpen om traumatische ervaringen te overwinnen, meer weerbaar en assertiever te worden is een mooie uitdaging. En nog mooier zou het zijn als je daar ook officieel voor erkent wordt!

Mathijs Schaap bewandelde deze weg en heeft nu dit boek geschreven waarin hij je meeneemt op zijn reis tot Kickbokstherapeut. Maar het is meer dan dat alleen. Protocollen, adviezen, tips en educatie maken net zo goed onderdeel uit van dit boek!

Op 1 augustus 2021 verscheen de eerste oplage van "De Kickbokstherapeut" in hardcover uitvoering. Binnen 6 weken was het boek UITVERKOCHT!

Er volgde een tweede oplage -ook hardcover- en deze was op 8 december 2021 eveneens uitverkocht.

Sindsdien is het boek in softcover (pocketversie) verkrijgbaar en wordt het bestellen en versturen uitbesteedt aan een externe, betrouwbare webshop. Daarom mag je op onderstaande button klikken om het boek te bestellen:

 

In 2023 verscheen onder redactie van Drs. Erik Hein het boek "Vechtkunst als Kompas", en ik was een van de gastschrijvers. Meer informatie daarover vind je hier.