Cardiokickboksen

De mooie verhalen van mensen wat het effect is van GGZ Boxing voor hen komen voornamelijk uit de individuele therapie.

De groepsles cardiokickboksen bevat echter ook een therapeutisch klimaat en in december 2021 kwam deze review van een dame uit de groepsles:

Hai,

Graag wil ik mijn ervaringen met ggz kickboksen met jullie delen.

Na jaren van depressie, paniekaanvallen en verslaving zat ik er een jaar geleden helemaal doorheen, het was opgeven of deze keer echt aan mezelf werken.

Bij Antes hebben ze me een goede behandeling gegeven op gebied van ggz en verslaving, ook werd er altijd gezegd dat bewegen belangrijk is voor lichaam en geest.

Hier kwam ik een folder tegen van ggz kickboksen en ben blij dat ik deze stap heb genomen. Ik weet dat de 1e stap zetten moeilijk is, maar in mail contact met Mathijs, die de tijd nam om alles uit te leggen durfde ik naar een proefles te gaan.

Ik was erg onzeker en heb 0 ervaring met boksen maar hier wordt altijd rekening mee gehouden, alles wordt rustig uitgelegd en je kan op je eigen tempo mee doen. Ook zijn de lessen in kleine groepen en iedereen kan zichzelf zijn.

Nu 3 maanden verder en op een paar lessen na ben ik elke week geweest (de laatste weken zelfs 2x per week)

Mede door ggz kickboksen ben ik nog steeds stabiel, zelfverzekerd geworden maar heb ook mijn plezier in sporten weer terug gevonden.

Ik weet dat ik er nog niet ben en in herstel zit, daarom blijf ik nog steeds elke week naar de lessen gaan. Dit helpt mij ook met structuur te houden en ook heel fijn dat je (als dat nodig is) stoom af kan blazen op zo'n bokszak 😁

 

Meer reviews lezen? Klik dan hier.

Bekijk deze video om een indruk te krijgen van het Cardiokickboksen bij GGZ Boxing

Wat is cardiokickboksen?

Een uur lang conditietraining met kickbokstechnieken. Met een hoog fun-gehalte werken aan je conditie en misschien ook wel aan je wensen om af te vallen, gehuld in een professioneel therapeutisch klimaat.

Cardiokickboksen doe je op een kickbag, een staande bokszak, op de maat van muziek. Het is leuk, zeer sportief en je kunt je er heerlijk in uitleven. En wat ook erg leuk is: de eerste keer mag je GRATIS meedoen!

Van tevoren kenbaar maken dat je komt is wel nodig. Er kunnen maximaal 8 mensen per les meedoen.

 

Bekijk het rooster voor de dagen en tijden van het cardiokickboksen.

 

Heb je je opgegeven maar kun je toch niet komen? Geef dit zo spoedig mogelijk op dezelfde manier ook door. Op die manier is er dan plek voor iemand anders die ook graag mee wilt doen.

 

Wat neem je mee naar het cardiokickboksen?
- Neem zo mogelijk je eigen bokshandschoenen mee. GGZ Boxing heeft wel een aantal leenhandschoenen, maar net als met gewone schoenen zitten die van jezelf het lekkerst en is het meest hygiënisch, ook al verzorgt GGZ Boxing haar eigen bokshandschoenen met aandacht en zorgvuldigheid en volgens de richtlijnen van hygiëne. Bovendien kunnen we niet garanderen dat er genoeg leenhandschoenen aanwezig zijn. Als je handschoenen hebt die alleen geschikt zijn voor het trainen op een boksbal of bokszak, is dit prima. Er wordt niet op elkaar gekickbokst, alleen op de kickbags.

- Neem een flesje water mee (bidon).

- Neem een handdoek mee, groot genoeg om op te kunnen liggen, bijv. een badhanddoek of sporthanddoek.

- Draag losse, makkelijke kleding waarin je vrij kunt bewegen.

- We willen op tijd van start gaan. Kom daarom iets eerder als je nog tijd nodig hebt om bijvoorbeeld je bandages nog om te doen.

 

De openingstijden van de lessen vind je hier.