Home » Lessen » Boksend opvoeden

Boksend opvoeden

Coach Tamara van GGZ Boxing is gecertificeerd trainer Boksend Opvoeden.

Boksend Opvoeden is niet het echte boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van onze leerlingen/kinderen/deelnemers kan beantwoorden, zoals bijvoorbeeld bij traumaverwerking, het vergroten van assertiviteit en dergelijke. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden. Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de leerlingen/kinderen/deelnemers om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken. Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken.

 

Coach Tamara

Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden. Voor individuele of gezinscoaching kunt u contact opnemen en we plannen een intakegesprek in. 


Boksend Opvoeden geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod 'Stichting Keurmerk Beroepsscholing'. SKB al jarenlang voor beoordeling van de kwaliteit in het veld van accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen. www.stichtingskb.nl


Meer info over het weerbaarheidsprogramma: www.boksendopvoeden.nl