Home » F.A.Q.

F.A.Q. [Frequently Asked Questions]

1) Vallen de lessen van GGZ Boxing onder de noemer 'Therapie', ja of nee?

Het antwoord is ja én nee. Ik ben een officiële kickbokstherapeut en de individuele lessen weerbaarheidstraining en de sessies relatietherapie vallen hier wel onder. De groepsles cardiokickboksen heeft zeker een therapeutisch klimaat, maar de zorgverzekeraar ziet dit anders. Voor mijzelf geldt altijd dat een trainingsessie (wanneer ik zelf dus geen les geef) voor mij therapeutische waarde heeft in de sferen van het plaatje hier rechts in beeld, maar dat is het label wat ik er dan zelf aan hang. De instructeur heeft dan niet het doel therapie te geven. Desondanks geldt het voor de groepslessen cardiokickboksen van GGZ Boxing uiteraard wel dat niet zomaar iedereen dit kan doen als instructeur en de doelgroep niet zomaar een standaard training kan ondergaan, dus dat maakt de groepslessen van GGZ Boxing in ieder geval wel van specialistische, agogische waarde.

 

2) Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

GGZ Boxing is per 1 januari 2021 geaccepteerd door beroepsvereniging CAT-vergoedbaar en daarbij hoort onderstaand overzicht welke zorgverzekeraars de individuele therapie van GGZ Boxing vergoeden:

BO nr.: CM4486-01-01-21

Binnen categorie 24513, Lichaamsgerichte psychotherapie:

CZ, Ohra, CZdirect en Nationale Nederlanden Zorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen

Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen

Menzis, PMA en Anderzorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen

ONVZ, PNOzorg en VvAA
€ 30 per dag. Aanvullend verzekerd, variabele vergoeding van 30 tot 75 euro.

 

Binnen categorie 24505, (kinder) Coaching

Menzis, PMA en Anderzorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen

 

3) Kunnen kinderen ook terecht bij GGZ Boxing?

Nog niet. We waren gestopt met het geven van therapie aan kinderen tot en met 18 jaar, omdat ons pakket weerbaarheidstherapie duidelijk niet geschikt was voor deze doelgroep. De vraag blijft echter hoog naar therapie voor kinderen. Daarom heeft GGZ Boxing voor 2022 in de planning staan zich te ontwikkelen speciaal voor deze doelgroep naast het aanbod wat er al is.

 

Tot die tijd verwijzen we je sowieso graag naar bestaande mogelijkheden in de regio. GGZ Boxing is van mening dat kinderen tot 18 jaar en hun nog ontwikkelende brein al veel hebben voor assertiviteit en weerbaarheid aan reguliere boks- en/of kickboks lessen en verwijst daarom deze doelgroep graag naar adressen die dit mogelijk maken.

 

Kickboxen Dordrecht aan de Nijverheidsstraat bijvoorbeeld, is zeer aan te raden voor kinderen. Nick Makkelie is een ruim ervaren kickboksinstructeur voor kinderen ook. Voor meer informatie: zie https://kickboxen-dordrecht.nl/

 

Sportschool Muilwijk is waar mijn eigen roots liggen. en tevens een begrip in niet alleen de regio, maar ook daarbuiten. Ook daar zijn kickboks lessen speciaal voor kids. De website vertelt je meer: https://sportschoolmuilwijk.nl/

 

Vanaf februari 2021 is er een nieuwe boksschool in Dordrecht speciaal voor kinderen, genaamd Boxing Dordrecht. Hier wordt dus geen kickboksen, maar gewoon boksen voor kinderen aangeboden. De website: http://www.boxingdordrecht.nl

 

4) Heeft GGZ Boxing een Algemene Verordening Gegevensbescherming?

Yes, als therapeut ben ik zelfs verplicht deze te hebben. Je vindt deze op een subpagina door hier te klikken.

 

5) Heeft GGZ een klachtenprocedure?

Yes, ook die ben ik verplicht te hebben. Ik ben aangesloten bij het KZAG - Keurmerk Kwaliteit Therapeut. Je kan de klachtenprocedure in onderstaand document vinden door het te downloaden.

Klachtenregeling KZAG Therapeut 5034
PDF – 67,5 KB 275 downloads

6) Kan ik een keer komen kijken?

Nee. Kijken = meedoen. Dat kan bij de groepsles cardiokickboksen. Kom een gratis proefles doen! Je mag je behandelaar of begeleider meenemen zelfs!

Kijken bij een individuele sessie kan niet. Dat is therapie, behandeling van iemand en daar zijn geen kijkers bij toegestaan.

 

7) Is er een wachtlijst?

Helaas wel. GGZ Boxing is de eerste vorm van kickbokstherapie in Nederland dat vergoed wordt door veel zorgverzekeraars. De media kreeg daar lucht van, GGZ Boxing werd in korte tijd landelijk nóg bekender en sindsdien is de stroom van aanmeldingen voor de individuele therapie enorm.

Dat geeft wel aan hoe groot de vraag is naar deze therapie, maar dat zorgt wel voor een wachtlijst.

 

8) Welke bokshandschoenen koop ik en waar moet ik op letten?

GGZ Boxing heeft sowieso leenhandschoenen voor de eerste keer. Wanneer je weet dat je verder wilt met deze sport is het wijs om eigen bokshandschoenen aan te schaffen. Waar je dan op moet letten en wat onze adviezen zijn wordt uitgelegd in deze video:

© Bert Seinstra