Home » F.A.Q.

F.A.Q. [Frequently Asked Questions]

1) Vallen de lessen van GGZ Boxing onder de noemer 'Therapie', ja of nee?

Het antwoord is ja én nee. Ik ben een officiele kickbokstherapeut en de individuele lessen weerbaarheidstraining en de sessies relatietherapie vallen hier wel onder. De groepsles cardiokickboksen bevatten geen specifieke therapeutische elementen, wel die van coaching. Voor mijzelf geldt altijd dat een trainingsessie (wanneer ik zelf dus geen les geef) voor mij therapeutische waarde heeft in de sferen van het plaatje hier rechts in beeld, maar dat is het label wat ik er dan zelf aan hang. De instructeur heeft dan niet het doel therapie te geven. Desondanks geldt het voor de groepslessen cardiokickboksen van GGZ Boxing uiteraard wel dat niet zomaar iedereen dit kan doen als instructeur en de doelgroep niet zomaar een standaard training kan ondergaan, dus dat maakt de groepslessen van GGZ Boxing in ieder geval wel van agogische waarde.

 

2) Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

Het is moeilijk om daar een unaniem antwoord op te geven, omdat iedere zorgverzekeraar daar weer een geheel eigen, uniek beleid in heeft. Het ligt er dus ten eerste geheel aan welke zorgverzekeraar je hebt en tevens welk pakket je hebt, zoals aanvullend of niet en dan tot hoever je aanvullend verzekerd bent, etcetera.

Je kunt daarom het beste zelf contact opnemen met je zorgverzekeraar en navragen in hoeverre lichamelijke gezondheid & leefstijl annex GGZ geïndiceerd sporten vergoed wordt. Meestal wel onder de categorie 'alternatieve zorg'. De volgende webpagina maakt al veel duidelijk: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen

Vaak wordt er gevraagd naar de zogeheten AGB-codes door de zorgverzekeraar. En die zijn:

AGB GGZ Boxing: 90068190

AGB M. Schaap: 91106228

 

3) Heeft GGZ Boxing een Algemene Verordening Gegevensbescherming?

Yes, als therapeut ben ik zelfs verplicht deze te hebben. Je vindt deze op een subpagina door hier te klikken.

 

4) Heeft GGZ een klachtenprocedure?

Yes, ook die ben ik verplicht te hebben. Ik ben aangesloten bij het KZAG - Keurmerk Kwaliteit Therapeut. Je kan de klachtenprocedure in onderstaand document vinden door het te downloaden.

Klachtenregeling KZAG Therapeut 5034
PDF – 67.5 KB 21 downloads